An orange logo for Frederik Rex Design inset in a black circle

Hvem er du?

Self portrait of Frederik Rex, he's waving "hello!"

Kort sagt?

En engageret, kreativ og success-orienteret grafisk designer i Odense med en sprudlende energi der driver et Kreativt Kraftværk. Jeg har hjulpet mange seje virksomheder med at nå ud til deres målgruppe, og jeg er sulten efter mere!

Lidt længere sagt:

Som person er jeg evigt nysgerrig, og videbegærlig. Hele livet handler for mig om at blive ved med at lære og udvikle mig, at skubbe til grænsen for hvad jeg kan og hvor jeg kan skabe værdi. Det er det der har drevet mig til at lære mig selv grafisk design, at få en masters i Engelsk og Mediefag og udvikle apps, webdesign, guitar,  musikproduktion osv. osv. Det var også derfor at jeg valgte at være freelancer, for selv at kunne vælge hvor jeg mente at jeg skabte mest værdi.

Jeg har ADHD, det er min hemmelige superkraft. Det er brændstoffet i mit Kreative Kraftværk. Jeg har et væld af ideer, der som popkorn popper op på alle mulige mærkelige tidspunkter. Der hvor mit særlige talent ligger, er at kende de gode ideer fra de… mindre gode. 

Odense, eventyrenes højborg, er min bopæl hvor jeg har min lille familie bestående af min kone og min søn Sebastian. Jeg startede som freelance grafisk designer i 2017 og har haft det sideløbende med mit fuldtidsarbejde hvor jeg var Senior Graphic Designer indtil jeg i efteråret 2023 sprang ud som fuldtids Freelancer. Siden 2017 har jeg altid gået målrettet efter at blive den bedste grafiske designer som jeg overhovedet kunne blive, og det har bevirket at jeg har fået utrolige muligheder for at arbejde med skønne mennesker. Jeg håber at kunne skrive dig på listen.

Men hvad laver en grafisk designer egentlig?

Hvor er jeg glad for at du spørger

En grafisk designer, er, i virkeligheden, en formidler og en problemløser. Som de fleste andre jobs er meningen for designeren at løse et problem som en stakeholder eller arbejdsgiver har. “jeg har ikke nok besøgende på min hjemmeside!” eller, “jeg har den her geniale virksomhed, men jeg ved ikke hvordan mit brand skal se ud eller lyde!”

Det er her hvor jeg, som designer, træder til for at løse, f.eks. disse problemer. 

Gennem min viden om typografi, layout, hieraki og andre såkaldte “gestalt design principper” griber jeg ned i værktøjskassen og tager hånd om problemet. Det første man skal gøre er: at finde ud af hvad er problemet? når man så gennem konsultationer eller anden research når frem til kernen, begynder man så at arbejde på en løsning. Måske er det lige ned af landevejen, andre gange er det en omfattende process. Dernæst kommer håndværket. Typisk, for mit vedkomne, skal der enten tegnes, redigeres eller laves layout af noget. Denne proces kræver naturligvis tekniske færdigheder, men måske vigtigere kræver den indsigt i den mest passende og effektive løsning. Et godt eksempel på dette kunne være Michael Beiruts fornyelse af Mastercard logoet. han smed ikke det gamle ud med badevandet, men gjorde det enkelt og effektivt. Genialt, synes jeg. 

Efter skitser, prototyper og andet kommer så det endelige design. Dette skal allerhelst krydse alle bokse af for begge parter, vigtigst af alt: Vil det løse vores problem? ja? Super! nej? Så går vi til værks igen, og arbejder til alle er tilfredse med resultatet. Jeg sætter en ære i at levere over forventningerne og det kræver engagement, og det er jeg.

Lyst til at snakke?

Frederik Rex er freelance grafisk designer bosat i Odense, han tilbyder stærkt design der sætter strøm til din virksomhed og skaber resultater.

Samarbejde

Websites
Brand identitet
Logo
Emballage/POS